Witajcie.
Potrzebuję pomocy - skrzynia mi chyba powoli siada - haczą się biegi 2 i 4 - blokują się i bardzo ciężko jest zmienić bieg na inny.
Skrzynia jest nówka - ma przejechane 7000 km - samochód jest na gwarancji.
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
co się dzieje,że te skrzynie się tak haczą - wada konstrukcyna czy może dziadostwo wsadzaja do naszych Octavii.
[ Dodano: Sro 12 Kwi, 06 16:32 ]
no i już po kłopocie - skrzynia naprawiona - leka regulacja i wszystko jest ok.
biegi wchodzą jak w masełko, a na dodatek po rozmowie z serwisantem - bardzo uczynny gość - aktywowali mi w kompie automatyczne blokowanie drzwi - (blokują się po osiągnieciu 2tyś obrotów) - i cała ta akcja była za free.
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
nosferatus, ten problem z biegami polegał na tym że nie można było wyrzucić biegu?? bo ja mam ten sam problem 2 i 4 spychaczem trzeba wypychać. Ile trwała taka regulacja??
nosferatus, ten problem z biegami polegał na tym że nie można było wyrzucić biegu?? bo ja mam ten sam problem 2 i 4 spychaczem trzeba wypychać. Ile trwała taka regulacja??
Trwa to może 20 minut. Ja juz regulowałem 3 razy :evil:
Przez około 30tkm był spokój, teraz znów sporadycznie kłopot z 3-cim biegiem.
Komentarz